Ik ga altijd wel eens graag uitwaaien aan de zee om de gezonde lucht in te ademen. Maar zelf doe ik dat vooral in de zomer in de warme zomerzon. Een week geleden deed ik een weekendje Oostende en daar ontdekte ik dat de kuststad veel meer is dan bakken en braden in de zomer!

Verblijf

Overnachten deed ik in het mooie Leopold Hotel. Het eerste dat mij er opviel was het prachtige design! Het is modern maar supergezellig! Ook hangt er een supermooie luster die ik niet meteen verwachtte in dat interieur, een verrassende toets. Door al zo’n prachtig interieur beneden tegen te komen, verwachtte ik uiteraard ook een fancy kamer! Ja hoor, de verwachtingen werden ingelost! Het was dik in orde en de badkamer was echt Pinterest perfect! Het ontbijt ’s anderendaags ging heel goed binnen, voor mij moest er niet meer zijn.

Leopold Hotel Oostende
leopold-hotel-oostendeLeopold Hotel Oostende

Actief & Cultuur

Voor wie,, net als ik, dacht dat Oostende alleen om te bruinen was aan het strand heeft het mis! Het is namelijk een stad vol cultuur en andere activiteiten! Dag 1 begonnen we met een fietstocht uitgestippeld door The Crystal Ship. Je vindt de fiets- en wandelgids in bijna alle boekhandelaars. Het boekje gidst je naar allerlei prachtige kunstwerken in het straatbeeld, met bij elke stop een uitleg over het werk. In het boekje staat ook uitgelegd hoe je moet fietsen of stappen. Er is dus een bepaalde volgorde en ik raad je ook aan om die te volgen. Wij deden van z’n yolo en gingen omgekeerd, geen goed plan als je niet bereid bent een paar keer verkeerd te fietsen :p Wij leenden gratis een stadsfiets die je tot 18.30 uur kunt gebruiken, superhandig! Je vindt ze aan het Maria-Hendrikapark.

the-crystal-ship-stadsfietsen-oostende

the-crystal-shipTh eCrystal Ship Oostende

Tafelen

Dineren deden we in het restaurant St-Malo. Een heel fijn restaurant met heerlijke gerechten! Je kunt er kiezen voor de Thaise keuken of de Belgische. Ik raad je zeker de risotto met bospaddestoelen aan, échte foodporn! Snel even cheap eten onder studenten is het wel niet. Hier kom je om uitgebreid te genieten van het eten en het gezelschap dat je mee hebt. Ideaal voor een romantisch weekendje weg of om je verjaardag te vieren onder vriendinnen!

 


Winterwandeling met Eva Mouton

De Gentse koos haar tien meest favoriete plekjes in Oostende om te sieren met haar tekenkunsten. Je gaat van de ene hotspot naar de andere. De ene keer is het een hippe winkel met superleuk fietsgadgets en steps waarvan je wenste dat je ze als kind had. De andere keer is het een gezellige stek omeen kopje koffie binnen te slurpen. De Familie Jansen is een goed voorbeeld van dat laatste. Ik dronk er voor het eerst een koffie met tequila vibes. Het kopje had namelijk een suikerrandje met een limoenpartje. De koffie zelf was ook gemaakt met kokosmelk. Het was de bedoeling dat je eerst in het limoentje beet en erna een slok nam. Ik moet toegeven: het was een aangename verrassing! Verder passeerden we ook een schattige boekenwinkel (waar ik Le Petit Prince kocht <3 ) en een kledingwinkel, Ferm, waar je ook coole hebbedingen vindt voor in huis of om cadeau te doen.

Als je de wandeling van Eva Mouton wil doen, vind je hier een plannetje: http://www.visitoostende.be/nl/evamouton

Eva Mouton Oostende

eva-mouton-oostende

 

Kerstmarkt Oostende

Ook Oostende doet mee aan de Kerstmarkt gekte! Nog tot 8 januari kun je er genieten van een glaasje jenever, een lekkere wafel of laat je schaats skills eens zien 😉 Winterijs heeft de grootste tijdelijke schaatsbaan van ’t land. Je kunt er losgaan op 1.000 m² ijs en voor de kleintjes is er een piste apart.

kerstmarkt-oostende

Waar ga jij het liefst op weekend in België?

Xje,

Wendy

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be