Roompot Gulpen

Heb je zin in een weekendje weg maar kan je niet goed kiezen naar waar? Misschien is een weekendje of korte vakantie in Roompot Gulpen wel een goed idee. Je kunt er namelijk letterlijk spelen met de drie landsgrenzen van België, Nederland en Duitsland. Ontdek in deze blogpost wat de gezellige vakantiewoningen van Roompot en het charmante heuvellandschap van onze noorderburen allemaal te bieden heeft.

Ons verblijf in Roompot Gulpen

In november 2021 ging ik op bezoek bij onze Noorderburen in het vakantiepark Qurios Gulpen van Roompot, de grootste aanbieder van vakantiewoningen in Nederland en Europa’s nummer twee.

De autorit vanuit België viel voor ons heel goed mee. Het is ongeveer 2 uur tot 2 uur 30 min rijden vanuit Gent. Wij kozen ervoor om te stoppen in Maastricht voor een snelle lunch bij Van Wijck. Wil je liever al iets vroeger stoppen? Dan is een pitstop in Hasselt ook een optie.

Als je aankomt in het vakantiepark, parkeer je de auto op centrale parkeerplaatsen. Tenzij je je bagage in of uit wilt laden, dan mag je wel even met de auto het park.

Roompot Gulpen
Roompot Gulpen

De eerste indruk was heel goed. Wát een mooie vakantiewoningen. Je kon meteen zien dat het vakantiepark gloednieuw en zeer kindvriendelijk is.

Wij verbleven in de Hillside Family Lodge 133 en waren enorm tevreden over deze gelijkvloerse cottage met 3 slaapkamers en 2 badkamers. We worstelden een beetje met het slotmechanisme maar gelukkig kon mijn vriendin Jochemke er beter mee overweg dan ikzelf. Binnen de chalet zagen we direct een heel fijn welkomstpakket liggen met lekkernij.

Roompot Gulpen
Roompot Gulpen

Deze chalet is geschikt voor 4 volwassenen, 2 kinderen en 1 baby en in sommige woningen van dit type zijn zelfs 2 honden toegestaan. Ga je met minder of meer reisgezellen op weekend, dan heb je ook nog de Hilltop Lodge voor 4 personen en de Green Valley lodge voor 8 personen.

Roompot Gulpen
Roompot Gulpen
Door het panoramisch zicht vanuit de chalet word je meteen één met de natuur.

Sportieve doe-tips

Er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden om het Zuid-Limburgse Heuvelland te verkennen. Ik lijst er met plezier enkele op!

Fietsen

Goed nieuws want Gulpen is aangesloten op het fietsroutenetwerk, waardoor je eenvoudig je eigen fietsroute samenstelt en geniet van prachtige plekjes in het Gulpdal. Zin om tijdens je bezoek de stad in te duiken? Dat kan, want Maastricht, Aken, Luik en Maasmechelen Village zijn makkelijk bereikbaar vanaf het drielandenpunt! 

Het park biedt twee verhuur mogelijkheden aan, namelijk E-bikes of E-Choppers. Uiteraard gingen wij voor de elektrische fietsen. We moeten toegeven dat sommige hellingen, zelfs met deze fietsen, nog verrassend pittig waren… Ter info: één dag fietsverhuur kost je €25, 3 dagen €50, 5 dagen €87 en een hele week kost je €125 per fiets.

Hieronder vind je onze fietstocht richting Aken terug. We opteerden voor een scenic route richting Aken en voor de snelste weg terug.

Roompot Gulpen

Hardlopen

Hardlopen is één van de beste manieren om meer van het gebied te ontdekken én uiteraard om je dag goed te starten. Hieronder vind je onze looproutes terug.

Tip: neem zeker goede loopschoenen met veel grip mee. 😉

Wandelen

Uiteraard is ook wandelen een goede manier om de prachtige omgeving te ontdekken. Wij kregen aan de receptie twee routebeschrijvingen ( wandeling 1527 van 11,5km en eentje van 6,5km ) mee maar je kan de wandelingen ook online raadplegen. Verder is er ook nog een bewegwijzerde wijnroute.

Roompot Gulpen

Zwemmen

Heb je kinderen of zelf zin in een plonsje? Dan hoort het Mosaque Subtropisch Zwemparadijs zeker op jouw activiteiten-to-do-lijst.

Tip: Het park biedt een entree met korting aan. Vanaf 3 jaar kost het je € 7,75. Je kan bij de receptie terecht voor je tickets.

Leuke plekken om te bezoeken

  • De Zuid-Limburgse dierentuin: Gaia Zoo
    Roompot biedt je korting aan op een entreeticket (prijs: kinderen € 15 – volwassenen € 18).
    We zijn zelf het unieke dierentuinconcept gaan bezoeken maar het is blijkbaar al meerdere malen gekroond tot ANWB’s ‘Leukste Uitje van Nederland’.
  • Bierbrouwerij Brand
  • Wijndomeinen de Planck en Wittemer

Restaurants

Je zit in Gulpen in de meest bourgondische streek van Nederland, dus er zijn best wat restaurants te vinden, waaronder het bekendste Atelier.

Geen zin om de auto te nemen? Dan kan je altijd terecht op de bovenverdieping van het hoofdgebouw want daar ligt het restaurant van het park (met mooi dakterras). Good to know: Ook take away en bezorging zijn mogelijk.

Roompot Gulpen

Uiteraard kan je ook zelf koken in je cottage. Geen zin boodschappen te doen met de auto? Je kunt altijd terecht bij de parkshop voor benodigdheden. Super handig!

Roompot Gulpen

Op zoek naar meer tips voor een kleine getaway?


Liefs,
Louise

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise