Les Calanques Marseille

Eind juni trokken we naar La douce France met de familie om er te genieten van de zalige zomerzon en al de rest dat het Zuiden van Frankrijk te bieden heeft. We verbleven negen dagen en alhoewel ik als klein kind al veel naar Zuid-Frankrijk ben gegaan, heb ik me geen dag verveeld! Ik deel met plezier alle toffe plekjes van onze reis.

Marseille

Wij kozen voor een vliegreis en landden in Marseille dus we hadden meteen ook een nachtje in deze stad geboekt. Een weekje enkel Marseille zou ik niet aanraden maar deze stad is perfect voor twee à drie daagjes! Het is een grote stad die barst van de hippe eetplekjes, toffe winkels en in het oude gedeeltje is het ook best gezellig. Zeker een stopje waard.

Les Calanques

Verblijf je in de buurt van Marseille en heb je nood aan mooie natuur en een plonsje? Dan zijn Les Calanques de perfecte getaway om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Het gebied Massif des Calanques ligt tussen het charmante Cassis en Marseille en is een verzameling van rotsgebergtes, idyllische baaien met een azuurblauwe zee en kleine stranden. Wij wilden graag niet bij de meute liggen en kozen voor een van de minder drukke calanques: Calanque de Port-Pin. We parkeerden in de buurt van Port-Miou en startten daar de wandeling van ongeveer drie kwartier. De wandeling is niet easy peasy en het laatste stukje was heel erg klauteren, dus ik raad je aan om comfy schoenen aan te doen en dit niet te doen met teenslippers :p Maar het is het zeker waard!

Calenques Marseille
Calenques Marseille

Cassis

Cassis is een bruisend havenstadje in de buurt van de Calanques en ideaal als startpunt. Wij gingen er heerlijk tafelen en genoten van een heerlijk drankje met uitzicht op het water. Alhoewel je aan het water zit, zijn de prijzen heel redelijk! Je moet wel eventjes zoeken naar een leuk en hip plekje, want het barst van de cheape veel te toeristische restaurants.

Drankje op, mond afgeveegd en klaar om het water in te duiken? Dan kan je ofwel kiezen om te voet vanuit Cassis naar de Calanques te gaan of je kan, zoals ons, de auto nemen en rijden naar een parking die dichter bij de calanque gelegen is die jij wilt bezoeken.

Cassis

Roussillon

Als je in de buurt bent dan raad ik je ook Rousillon aan. Het is een gezellig dorpje met enkele toffe eetplekjes, maar verwacht hier geen uren vertier. Kuieren in het dorpje kan je makkelijk combineren met een bezoekje aan Le sentier des Ocres. Je kan hier een halfuurtje rondwandelen in de natuur en de mooi gekleurde rotsen bewonderen. Ik vond het best wel de moeite om het eens te zien en met een beetje verbeelding zou je haast denken dat je je in Amerika waant in plaats van in het land van de lavendel en wijn :p

Roussillon
Roussillon

Avignon

Deze stad is niet te missen als je grote fan bent van gezellige foodie hotspots en hippe winkeltjes! Maar daarnaast kan je ook genieten van prachtige architectuur, waaronder het alom gekende ‘Le pont d’Avignon’. Al vond ik de brug niet zo speciaal…

Avignon op de planning gezet en op zoek naar hotspots? Louise deelt graag enkele tips uit!

Saint-Rémy-de-Provence

Grote Van Gogh fans halen hier hun artyfarty hart op. Vincent van Gogh verbleef in dit charmante stadje en schilderde hier zelfs de mmeesterwerken Zonnebloemen en de Cipressen. Naast het kunstgehalte is het hier ook fijn toeven. Je hebt er de sluimerende steegjes, de mooie architectuur, toffe eetplekjes en hippe boetiekjes.

Saint-Rémy-de-Provence
Saint-Rémy-de-Provence

Camargue

Voor wie graag naar de zee trekt, is de Camargue de place to be als je in de Provence vertoeft. Wij verbleven in Mazan (niet ver van de Mont-Ventoux) en deden er een uur en half over. Wij waren er niet in het hoogseizoen dus het viel best wel mee van volk op het strand. Het was zeker niet over de koppen lopen en kon meer dan een meter en half afstand houden van de andere strandgangers 😉 En voor wie een liefde heeft voor roze vogels; je kan er ook wilde flamingo’s spotten!

Aigue-Mortes

Als je naar de zee van Camargue trekt, combineer dat uitje dan met een bezoekje aan Aigue-Mortes. Deze omwalde stad is redelijk toeristisch maar heeft heel wat leuke restaurantjes en hippe spots voor een fancy koffie of andere verwennerij!

Aigue-Mortes

Nîmes

Onze trip La Douce France sloten we af met Nîmes. We zouden eerst naar Aix-en-Provence gaan maar zijn dan toch lastminute nog gezwicht voor Nîmes. Van die beslissing hebben we geen minuut spijt gehad! Deze bruisende stad kenmerkt zich door een imposante arena, yummy restaurantjes en heel erg leuke winkeltjes. Wij waren er op zaterdag laat op de avond, dus helaas moest ik het bij windowshoppen houden 🙁

Nîmes

Meer travel inspo?

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be